Połączenie iście królewskie.
Warto zakupić makaron bo prezentuje się niesamowicie cudnie, jak skórzane paseczki na talerzu a na nim różowe krewetki.
Popatrzcie sami.
Składniki:
- 250 g makaronu jajecznego z sepią ( substancja barwiąca z ośmiornicy )
- 300 g krewetek królewskich
- 50 ml oleju z czosnkiem
- 100 ml różowego wina
- 1/2 pęczka koperku posiekanego
- 1 łyżka czosnku niedźwiedziego Royal Brand
Dodatkowo potrzeba:
- 10 pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml śmietany słodkiej
- olej ryżowy do smażenia
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól
Na drugiej patelni smażymy posiekany czosnek oraz pokrojone w plastry pieczarki.
Łączymy zawartość obu patelni i wlewamy śmietanę.
Gotujemy 2-3 minuty.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Podajemy makaron ustrojony krewetkami w sosie i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny.
3 komentarze
Danie wykwintne i bardzo zachęcające:)))jak wszystkie Twoje dania które śledzę i niejednokrotnie wykorzystuję:))))Pozdrawiam serdecznie i miłej majówki życzę
OdpowiedzUsuńNie próbowałam czarnego makaronu,ciekawe jak smakuje.
OdpowiedzUsuńWyglada ciekawie !
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.