Dlatego zrobiłam go sama, robi się go bardzo prosto a przyda się do deserów, lodów, ciast i do czego przyjdzie Wam ochota.
Jest słodki, lepki i bardzo smakowity, nigdy sie nie skrystalizuje więc bez obaw można go przechowywać w butelce w temperaturze pokojowej.
Składniki:
- 250 ml wody
- 500 g cukru
- sok z jednej cytryny
Wyłączamy płomień i wlewamy sok z 1 cytryny.
Po przestudzeniu przelewamy do butelki.
Używamy do deserów, lodów.
Smacznego.
1 komentarze
Zawsze lepiej zdrobic w domu niz kupowac. Przynajmniej wiadomo co dodajemy:-)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.