Można spacerować albo wsiąść na rower i dalej w plener a teraz jak tak zimno to szkoda zdrowia.
Na talerzu niech chociaż będzie wiosennie.
Polecam pyszną surówkę.
Składniki:
- 6-7 liści kapusty pekińskiej
- 1/2 strąka czerwonej papryki
- kawałek ogórka wężowego
- 5 rzodkiewek
- 2 cm kawałek korzenia imbiru
- kilka pędów bambusa
- 1,5 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- czarna sól cypryjska
- pieprz
Imbir należy drobniutko posiekać a pędy bambusa osączyć na sicie.
Składniki sosu należy wymieszać i polać składniki surówki.
Schłodzić i Smacznego.
2 komentarze
Ja robię surówkę z pekinki prawie przez cały rok. Super sprawa.
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.