Danie wyszło znakomicie i zapraszam serdecznie do wypróbowania.
Składniki:
- 2 filety z pstrąga tęczowego
- 2 duże pory
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 100 g kuskusu
- sól różowa himalajska
- 1/2 papryczki chilli
- pieprz
- sok z limonki
- olej rzepakowy do smażenia
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekany czosnek oraz posiekana papryczkę chilli.
Chwilę smażymy aż zacznie pachnieć czosnkiem i wrzucamy na patelnię pokrojonego w pół plasterki pora i dusimy do miękkości.
Dodajemy sos sojowy i ostrygowy i jeszcze raz zagotowyjemy.
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem na 1 cm ponad kasze i czekamy aż kasza wchłonie wodę.
Na patelni odgarniamy pory na bok a po środku smażymy naszego pstrąga po 3 minuty z każdej strony.
Układamy na talerzu kaszę a na niej jarzynkę z pora i układamy psrtąga.
Smacznego.
4 komentarze
Uwielbiam pstrąga. Ryba z bardzo smacznym mięsem. Każdy co mi go podaje ma pełen zakres pochwał. Dla mnie taki pomysł na obiad to jak niebo w gebie :) nie wyobrazam sobie aby nie zjesc choc jednego obiadu w tygodniu bez ryby :) polecam wszystkim rybożercom
OdpowiedzUsuńSzczerze to nie przepadam za rybami, ale to danie wygląda kusząco :P
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ten blog :D
zapraszam do mnie
strongmusic-ag.blogspot.com
Zachęcam zrób a może polubisz ryby.Ja za nimi przepadam :-)
Usuńuwielbiam pstrągi, ale tak podanych jeszcze nie jadłam. pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.