Pachnie w całym domu a inne podanie makaronu lazania jest ciekawym sposobem na danie niepowtarzalne i smakowite.
Składniki:
- 6 płatów makaronu lazania
- 1 ostra papryczka chilli
- biała część z dużego pora
- 3 duże ząbki czosnku
- 250 g pieczarek
- 250 ml bulionu warzywnego
- 150 ml śmietany słodkiej 36 %
- 1/2 łyżeczki suchego estragonu
- kilka listków świeżej szałwii
- kilka listków świeżej bazylii
- zielone oliwki
- oliwa
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej pokrojone w plastry pieczarki.
Zdejmujemy grzyby z patelni.
Następnie dodajemy na patelnię pokrojonego w pół plasterki pora, posiekany czosnek oraz posiekane chilli.
Chwilę smażymy i wkładamy ponownie grzyby.
Na patelnię wlewamy śmietanę i zagotowujemy a następnie dusimy i odparowujemy.
Płaty makaronu ugotować al'dente w bulionie.
Odcedzić.
Na patelnię wkładamy osączone płaty makaronu i czekamy aż wchłonie on sos.
Trwa to jakieś 15-20 minut.
Posypujemy estragonem i świeżymi ziołami i układamy oliwki.
Smacznego.
1 komentarze
Aż mi ślinka cieknie...
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.