środa, 10 kwietnia 2013

Krewetki w sosie "cztery sery"

Poszłam trochę tutaj na łatwizną ale tylko trochę.
Wykorzystałam sos "cztery sery" Winiar.
Bardzo mi tu pasował i dlatego został zużyty bo jakis czas czekał na swoja kolej.
Danie wyszło znakomicie i dlatego serdecznie polecam.

                  Składniki:
  • 250 g makaronu Deluxe z czosnkiem niedźwiedzim
  • sos Italia cztery sery z bazylią Winiary
  • 300 g krewetek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 100 ml różowego wina 
  • 100 ml oleju smakowego z pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • 1/2 pęczka koperku
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanego oregano i majeranku 
 Krewetki obrać i zamarynować mieszance wina, oleju, przeciśniętęgo czosnku oraz posiekanych natki i koperku.
Marynować je najlepiej całą noc ale minimum godzinę wskazane.
Krewetki należy usmażyć potem na patelni  po 2 minuty z każdej strony a następnie dodać marynatę na patelnię oraz wsypać sos cztery sery.
Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty.
Makaron ugotować al'dente.  
Dodać na patelnie razem z posikanymi ziołami.
Przyprawić pieprzem.
Dobrze wymieszać i danie gotowe.

  Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger