Wykorzystałam sos "cztery sery" Winiar.
Bardzo mi tu pasował i dlatego został zużyty bo jakis czas czekał na swoja kolej.
Danie wyszło znakomicie i dlatego serdecznie polecam.
Składniki:
- 250 g makaronu Deluxe z czosnkiem niedźwiedzim
- sos Italia cztery sery z bazylią Winiary
- 300 g krewetek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 2 duże ząbki czosnku
- 100 ml różowego wina
- 100 ml oleju smakowego z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- 1/2 pęczka koperku
- pieprz
- 1 łyżka posiekanego oregano i majeranku
Marynować je najlepiej całą noc ale minimum godzinę wskazane.
Krewetki należy usmażyć potem na patelni po 2 minuty z każdej strony a następnie dodać marynatę na patelnię oraz wsypać sos cztery sery.
Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty.
Makaron ugotować al'dente.
Dodać na patelnie razem z posikanymi ziołami.
Przyprawić pieprzem.
Dobrze wymieszać i danie gotowe.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.