Nadaje się do mięs i do warzyw a także na kanapki lub w połączeniu z makaronem tworzy samodzielne danie.
Polecam.
Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 duży ziemniak
- 1 duża cebula
- 0,3 litra domowego keczupu
- 1 łyżeczka czubrycy czerwonej
- sól
- 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
- 1/2 papryczki chilli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- pieprz
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy najpierw cebulkę, potem wrzucamy ziemniaka i na koniec paprykę.
Gdy składniki się podsmażą należy patelnię przykryć i dusić jakieś 15 minut.
Następnie warzywa należy zmiksować na gładką masę.
Dodajemy keczup, paprykę wędzoną, czubrycę oraz posiekane chilli i doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem.
Sos jest też idealny do dań z grilla lub innych pieczonych mięs.
jeśli nie posiadacie domowego keczupu, ja tu użyłam domowy z gruszką, dodajcie każdy inny keczup jaki Wam smakuje.
Smacznego.
Przepis bierze udział w konkursie.
1 komentarze
dobry pomysł na pewno wykorzystam:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.