Przepis ten dostałam od jednej z czytelniczek na FB ale nie mogę znaleźć od kogo.
Jeśli ktoś odkryje swój pomysł to proszę się ujawnić bo osobiście chcę podziękować za pyszny pomysł.
Kotlety są delikatne i bardzo smakowe, polecam.
Składniki:
- 6 jaj
- 2 świeże jaja
- 1/2 pęczka koperku
- 2 szalotki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 łyżki bułki tartej + do panierowania
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól
- pieprz
Z 6 jaj na maśle usmażyć jajecznicę, taką dobrze wysmażoną i wystudzić ją.
Przełożyć jajecznicę do miski i widelcem ją rozdrobnić.
Dodać do miski posiekane: szczypiorek i koperek oraz świeże jaja, bułkę tartą oraz posiekana szalotkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy jajecznej formować małe kotlety, panierować je w bułce tartej i smażyć na maśle klarowanym na rumiano.
Smacznego.
4 komentarze
Kotlety z jajecznicy robiły dzieci w TV ..tylko nie pamiętam z kim...i nie pamiętam co to był za program w TV..ale oglądałam ten odcinek i zaciekawiły mnie takie kotlety z jajecznicy..
OdpowiedzUsuńDzięki , juz wiem.Była to Justyna z FB.
UsuńDziękuję :-)
Pychooota :)) Jak je tylko zobaczyłam wiedziałam,że musze wypróbować ten przepis. Te kotlety tak apetycznie wyglądają,że długo nie musiałam czekać ;) Bardzo łatwy i prosty przepis,a do tego tak pyszny :))) Mniammm
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowało :-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.