poniedziałek, 18 marca 2013

Kotlety z jajecznicy

Tak tak, dobrze czytacie z jajecznicy.
Przepis ten dostałam od jednej z czytelniczek na  FB ale nie mogę znaleźć od kogo.
Jeśli ktoś odkryje swój pomysł to proszę się ujawnić bo osobiście chcę podziękować za pyszny pomysł.
Kotlety są delikatne i bardzo smakowe, polecam.

              Składniki:
  • 6 jaj
  • 2 świeże jaja
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 szalotki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki bułki tartej  + do panierowania
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól
  • pieprz

Z jaj na maśle usmażyć jajecznicę, taką dobrze wysmażoną i wystudzić ją.
Przełożyć jajecznicę do miski i widelcem ją rozdrobnić.
Dodać do miski posiekane: szczypiorek i koperek oraz świeże jaja, bułkę tartą  oraz posiekana szalotkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Z masy jajecznej formować małe kotlety, panierować je w bułce tartej i smażyć na maśle klarowanym na rumiano.

 Smacznego. 

4 komentarze

  1. Kotlety z jajecznicy robiły dzieci w TV ..tylko nie pamiętam z kim...i nie pamiętam co to był za program w TV..ale oglądałam ten odcinek i zaciekawiły mnie takie kotlety z jajecznicy..

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychooota :)) Jak je tylko zobaczyłam wiedziałam,że musze wypróbować ten przepis. Te kotlety tak apetycznie wyglądają,że długo nie musiałam czekać ;) Bardzo łatwy i prosty przepis,a do tego tak pyszny :))) Mniammm

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger