Kisiel jest rewelacyjny, zachęcam do ugotowania.
Składniki:
- 1/2 szklanki soku żurawinowego
- 1/2 szklanki wina czerwonego słodkiego
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1 szklanka wody
- 3 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/4 szklanki wody do rozprowadzenia mąki
Odstawić na 20 minut.
Mąkę należy rozprowadzić w wodzie.
Kompot z żurawiną należy zagotować i wlać do niego rozprowadzoną mąkę.
Zagotować i gotować aż kisiel zgęstnieje.
Można podać z bita śmietaną.
Smacznego.
1 komentarze
ciekawy taki chyba trochę wytrawny ten kisiel? przepis zapisuję zaciekawił mnie i też go spróbuję zrobić:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.