wtorek, 26 marca 2013

Kisiel Anny Kareniny

Pomysł znalazłam w gazecie Polska Gotuje.
Kisiel jest rewelacyjny, zachęcam do ugotowania.

                      Składniki:
  • 1/2 szklanki soku żurawinowego
  • 1/2 szklanki wina czerwonego słodkiego 
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki cukru
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki wody do rozprowadzenia mąki
 Sok, wodę oraz wino wymieszać i wrzucić do niej żurawinę.
Odstawić na 20 minut.
Mąkę należy rozprowadzić w wodzie.
Kompot z żurawiną należy zagotować i wlać do niego rozprowadzoną mąkę. 
Zagotować i gotować aż kisiel zgęstnieje. 
Można podać z bita śmietaną.
 Smacznego.

1 komentarze

  1. ciekawy taki chyba trochę wytrawny ten kisiel? przepis zapisuję zaciekawił mnie i też go spróbuję zrobić:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger