Smak tej potrawy jest przepyszny ale wygląd nie koniecznie zachęca.
Jednak ja proszę Was o spróbowanie tej potrawy bo efekt smakowy Was zaskoczy.
Chimichurri to argentyńska przyprawa na ostro, właściwie sos w skład którego wchodzą: papryczki jalapeno, zielona pietruszka, czosnek, oregano oraz pieprz.
Mieszanka przypraw nadaje potrawie charakterystyczny smak i lekką ostrość.
Zachęcam do gotowania.
Przyprawę dostałam od firmy Royal Brand.
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1/4 główki białej kapusty
- 200 g mięsa z chudego karczku
- 1 łyżka mąki
- sól
- 1 łyżka przyprawy chimichurri
- 250 g bulionu drobiowego
- 1/2 zmielonej skórki cytrynowej Royal Brand
- sok z 1/2 cytryny
- 2 laski trawy cytrynowej z zalewy
- olej rzepakowy do smażenia
Mięso posypać przyprawą chimichurri i chwilę jeszcze smażyć.
Kapusty poszatkować, zalać bulionem i gotować do miękkości a następnie dodać mięso, sok z cytryny i przyprawy i gotować do momentu aż mięso będzie miękkie.
Doprawić solą i sokiem z cytryny do smaku.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.