Czy tak jak ja częściej robicie lżejsze dania np. sałatki?
Zapraszam na pyszna sałatkę z rukoli i marynowanej dyni słodko-kwaśnej.
Składniki:
- garść rukoli
- 1/4 strąka czerwonej papryki
- 1/4 strąka zielonej papryki
- 3-4 łyżki dyni z zalewy słodko-kwaśnej
- 10 plastrów salami z jelenia
- 1/2 op. gorgonzoli
- 100 ml jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich Oleofarm
Składniki sosu mieszamy.
Na talerzu układamy składniki sałatki i polewamy sosem.
Na wierzchu posypujemy pokruszoną gorgonzolą.
Smacznego.
3 komentarze
taaak, o tej porze roku ja już myślę o przedwakacyjnej diecie:) przepis do ulubionych.
OdpowiedzUsuńDorotko, wszystko pasuje mi w tej sałatce...tylko nie jeleń, sarna, dzik...
OdpowiedzUsuńW życiu nie kupię takich wyrobów...
Patrzę przez kuchenne okno i widzę chodzące sarenki...
Miałabym je zjeść?
Wiem napiszesz mi, przecież jesz krowę, świnię, kurczaka...Jem, ale tamtych stworzeń? nigdy.
Pozdrawiam:)
Oj nie Łucjo nie napisałabym że jesz krowy i świnie itp.ja nikomu nic nie narzucam tylko przekazuje propozycję.
UsuńWybór należy do Ciebie i ja go szanuję.
Daj salami ze świnki i będzie ok.:-)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.