Specjalnie przy produktach napisałam producentów bo marki te lubię i używam na co dzień i za nie mogę poręczyć.
Składniki:
- 4 kotlety schabowe pokaźnej wielkości
- pomidory suszone z zalewy oliwnej
- plastry sera topionego
- szynka długodojrzewajaca - -miałam Brawuś z kómory Bacówki
- sól ziołowa Dary Natury
- plastry surowej wędzonki krotoszyńskiej
- cebula
- sos seczuański pomidorowy Blue Dragon
- olej ryżowy Oleofarm
Kotlety schabowe lekko rozbić, tak aby dobrze się zwijały.
Każdy kotlet posypać sola ziołową.
Na każdym plastrze mięsa kładziemy plaster szynki długodojrzewającej, plaster wędzonki, plaster sera i po środku na koniec układamy pomidory suszone osączone z oliwy.
Zwijamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy i smażymy na nim cebulę pokrojoną w kostkę a następnie nasze roladki, łączeniem do dołu aby zamknąć pory mięsa i aby nam się nie rozwinęły.
Obsmażamy je ze wszystkich stron na złoty kolor a następnie na patelnię wlewamy sos seczuański ok. 100 ml i dusimy roladki pod przykryciem ok. 10 minut.
Podałam z rurkowatym makaronem.
Smacznego.
4 komentarze
uwielbiam takie roladki, świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym coś takiego bo wymarzłam dzisiaj okropnie:)))Pozdrawiam cieplutko:)))
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie mięsne roladki ;d
OdpowiedzUsuńPyszne danie, wręcz wykwintne!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.