Jest oczywiście zapach oscypka ale nie "szkli" charakterystycznie w zębach.
Jest bardzo pyszna.
Składniki:
- 1 duży por - biała część
- 2 łyżki majonezu
- 1 jajo ugotowane na twardo
- 1/2 szklanki startego podsuszonego oscypka
- sól morska cytrynowa w płatkach Royal Brand
- pieprz
Następnie dodać majonez, sól w płatkach do smaku oraz pieprz.
Wymieszać wszystko dokładnie i schłodzić.
Na śniadanie do świeżego chleba wyborna.
Smacznego.
7 komentarze
dla mnie super,lubię oscypka
OdpowiedzUsuńZamiast 1 łyżki majonezu dodam jogurt i będę miała taką pastę na chleb:)
OdpowiedzUsuńOczywiście pełna dowolność :-)
Usuńmmmm uwielbiam oscypka. Tylko że ciężko osiągalny w moim rejonie. A jakby i nawet to pewno podróba. Czym można więc zastąpić oscypka? Ale podobają mi sie Twoje przepisy.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam
Mysle że każdy wędzony ser.
UsuńMoże rolada ustrzycka wędzona?
ciekawe połączenie jeszcze nie stosowałam oscypka w pastach, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńbrzmi pysznie :) chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.