Składniki:
- 250 g krewetek oczyszczonych
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu worcester
- 2 ząbki czosnku
Odstawić na 2 godziny.
Potrzebne będzie jeszcze:
- 200 g makaronu tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim Deluxe
- 1 puszka pomidorów bez skórek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
Do krewetek dodać pomidory z puszki bez skórki i dusić jeszcze 5-8 minut.
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie.
Odcedzić i jeszcze gorący włożyć na patelnię i wymieszać z krewetkami.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posiekać koperek i natkę i posypać makaron.
Smacznego.
6 komentarze
pięknie podane danie:) uwielbiam Twój blog, nie mogę uwierzyć, że można mieć tyle pomysłów na obiady i różne potrawy:) domownicy mają z Tobą dobrze:)
OdpowiedzUsuńDziekuję, pomysłów mi nie brakuje :-)
UsuńWygląda bardzo apetycznie :) Uwielbiam krewetki! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDobre jest i smaczne ale ja muszę dietę stosować.
OdpowiedzUsuńAgatko makaron orkiszowy i krewetki z czosnkiem to dobra dieta dla Ciebie :-)
UsuńI nabrałam ochoty na krewetki!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.