W zamrażarce jeszcze sporo owoców zamrożonych i trzeba je stopniowo wykorzystywać bo zamrażarka musi być gotowa na przyjęcie tegorocznych zapasów.
Dziś wykorzystałam wiśnie i czarną porzeczkę którą uwielbiam a także maliny których w tym roku zamroziłam całe pokłady.
- 300 g twarogu naturalnego 0% President
- 1 szklanka cukru pudru
- 400 g kwaśnej śmietany 12 %
- 2 śmietanfixy
- 1 szklanka wiśni
- 1 szklanka czarnej porzeczki
- 1 szklanka malin
- płatki migdałowe
- słupki orzechów ziemnych
Przygotowanie serniczków:
- Twaróg rozgnieść widelcem a następnie dodać do niego cukier i miksować na jednolitą masę.
- Dodać śmietanę i śmietanfixy i dalej chwilę miksować aż masa lekko zgęstnieje.
- Teraz bawimy się w układanie w pucharkach.
- Na dno układamy wiśnie, trochę zostawiamy do dekoracji a na nie do 1/3 wysokości pucharka krem serowy, potem owoce czarnej porzeczki i znowu krem serowy, następnie maliny, trochę zostawiamy do dekoracji i resztę kremu.
- Na wierzchu dekorujemy zostawionymi owocami oraz płatkami migdałowymi i orzechami ziemnymi.
- Prawda że proste?
- Wkładamy do lodówki na min. 2 godziny.
Przepis własny.
4 komentarze
ale pyszności!!!!!
OdpowiedzUsuńJak ma Pani takie pokłady malin to ja czekam na paczkę :D Haha :D Wygląda pysznie, pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńpyszne pucharki:)
OdpowiedzUsuńDeserek bardzo smaczny i bardzo prosty :) pycha :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.