Ja takie uwielbiam, mnóstwo kolorów i witaminki.
Zapraszam.
Składniki:
- garść rukoli
- garść roszponki
- 80 g sera gorgonzola
- 1 łyżka groszku konserwowego
- 10 plasterków salami z jelenia
- 5 różowych winogron
- 1/2 białej papryki greckiej
- 1/4 strąka czerwonej papryki
- 50 ml jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich Oleofarm
Rukolę i roszponkę myjemy i suszymy.
Winogrono pokroić na ćwiartki i usunąć pestki.
Papryki kroimy na paseczki.
Gorgonzolę kroimy w kostkę albo kruszymy w palcach.
Składniki sosu mieszamy i polewamy ułożone na talerzu składniki sałatki.
Smacznego.
1 komentarze
powinnam dużo jeść sałatek bo zdrowe.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.