Za oknem w ogródku przebiśniegi kwitną i choć temperatura niska i słońca brak do wiosny już nie cały miesiąc.
Makaronowe gniazda z brokułami i sosem serowym dla wszystkich smakoszy makaronów i serów.
Zapraszam.
Składniki:
- 6-8 gniazdek makaronowych tagliatelle
- duży brokuł
- 100 g sera gorgonzola
- 50 g oscypka
- 50 g sera Pecorino Sardo Romano- ser kozi
- 8 łyżek słodkiej śmietany
Odcedzamy na sicie.
Na patelni rozgrzewamy śmietanę, dodajemy pokruszona gorgonzolę, starty na tarce oscypek i pecorino i mieszamy do momentu aż sery się rozpuszczą.
Dodajemy na patelnię makaron i brokuły. Mieszamy.
Smacznego.
2 komentarze
Wielkiego apetytu nam narobiłaś:)))to będzie nasz jutrzejszy obiad:))))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńwczoraj miałam identyczny obiad, tyle, że z makaronem fussilli! pycha :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.