środa, 27 lutego 2013

Brokuły w gniazdkach

Już tak wiosennie mnie naszło i nazwa potrawy wiosenna mi się nasunęła.
Za oknem w ogródku przebiśniegi kwitną i choć temperatura niska i słońca brak do wiosny już nie cały miesiąc.
Makaronowe gniazda z brokułami i sosem serowym dla wszystkich smakoszy makaronów i serów.
Zapraszam.

              Składniki:
  • 6-8 gniazdek makaronowych tagliatelle
  • duży brokuł
  • 100 g sera gorgonzola 
  • 50 g oscypka
  • 50 g sera Pecorino Sardo Romano- ser kozi
  • 8 łyżek słodkiej śmietany
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok.5 minut a potem dodajemy do makaronu rozdrobnionego na różyczki brokuła i gotujemy jeszcze 3-4 minuty.
Odcedzamy na sicie.
Na patelni rozgrzewamy śmietanę, dodajemy pokruszona gorgonzolę, starty na tarce oscypek i pecorino i mieszamy do momentu aż sery się rozpuszczą.
Dodajemy na patelnię makaron i brokuły. Mieszamy.
 Smacznego.

2 komentarze

  1. Wielkiego apetytu nam narobiłaś:)))to będzie nasz jutrzejszy obiad:))))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. wczoraj miałam identyczny obiad, tyle, że z makaronem fussilli! pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger