niedziela, 3 lutego 2013

Bałkańska jajecznica

Pyszna jajecznica na śniadanie.
Pożywna i zdrowa, dodaje energii.
Kiełki zawierają mnóstwo mikro i makro elementów dzięki czemu mamy energię na długi czas.

                Składniki:
  • 1 długa zielona papryka grecka
  • 10 pieczarek
  • 5 jaj
  • 1 łyżeczka przyprawy bałkańskiej
  • sól
  • 1 szalotka
  • pieprz
  • 2 nieduże kulki mozzarelli 
  • kiełki lucerny
  • 1 łyżka masła klarowanego
Szalotkę posiekać drobno i zeszklić na maśle.
Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić 2-3 minuty.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki a następnie dorzucić na patelnię i smażyć następne 2-3 minuty.
Posolić i posypać pieprzem.
Jaja roztrzepać w miseczce razem z przyprawą bałkańską i wylać na patelnię.
Usmażyć a na koniec dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i smażyć do momentu aż ser zacznie się topić.
Podawać udekorowane kiełkami lucerny albo innymi ulubionymi.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Miałam dzis jajeczniczkę na śniadanko - ale niestety nie taką jak TA :)) Eygląda pysznie ..

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger