Pożywna i zdrowa, dodaje energii.
Kiełki zawierają mnóstwo mikro i makro elementów dzięki czemu mamy energię na długi czas.
Składniki:
- 1 długa zielona papryka grecka
- 10 pieczarek
- 5 jaj
- 1 łyżeczka przyprawy bałkańskiej
- sól
- 1 szalotka
- pieprz
- 2 nieduże kulki mozzarelli
- kiełki lucerny
- 1 łyżka masła klarowanego
Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić 2-3 minuty.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki a następnie dorzucić na patelnię i smażyć następne 2-3 minuty.
Posolić i posypać pieprzem.
Jaja roztrzepać w miseczce razem z przyprawą bałkańską i wylać na patelnię.
Usmażyć a na koniec dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i smażyć do momentu aż ser zacznie się topić.
Podawać udekorowane kiełkami lucerny albo innymi ulubionymi.
Smacznego.
1 komentarze
Miałam dzis jajeczniczkę na śniadanko - ale niestety nie taką jak TA :)) Eygląda pysznie ..
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.