Bo to do pracy w pojemnik i na śniadanie albo kolację.
Są pożywne i bardzo sycące.
Ta z ogórkami dodatkowo pachnie ziołami.
Zapraszam.
Składniki:
- 7 ziemniaków
- 6 ogórków kiszonych
- 3 cebule dymki
- 3 średnie ząbki czosnku
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 2 łyżki posiekanego oregano
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich Oleofarm
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Ogórki kiszone - jędrne - pokroić w kostkę albo tak jak ja miałam małe więc pokroiłam je w plasterki.
Cebulę i czosnek, oregano drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sól i pieprz i zioła prowansalskie a także posiekane oregano i polewamy olejami.
Mieszamy ponownie i zostawiamy na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
6 komentarze
U mnie w rodzinie funkcjonuje latem-zamiast ziemniaków do obiadu na ciepło-na zimno z ogórkami w formie sałatki
OdpowiedzUsuńP.S. Pyszna jest też z dodatkiem oliwek. :D
O fajny pomysł :-)
UsuńRobiłam kiedyś tę sałatkę, ale nie podeszła mi niestety.
OdpowiedzUsuńNo przciez nie wszystko wszystkim musi smakować.Ty lubisz to a kto inny co innego.Wybierz sobie coś pysznego.Pozdarwiam:-)
UsuńIdealna sałatka na kolację :)
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka..też taką robię..
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.