Koniecznie wypróbujcie.
Składniki:
Ciasto:
- 3 jaja
- 50 ml wody gazowanej
- 50 ml mleka
- szczypta soli
- 4 łyżki czubate mąki
- 1 łyżka posikanego świeżego rozmarynu
- rukola
- feta
- salami paprykowe
- sos tysiąca wysp
Potem usmażyć naleśniki.
Kiełbasę i ser pokroić w kostkę.
Na każdym naleśniku umieścić 1 łyżeczkę sosu i rozsmarować.
Następnie ułożyć na każdym naleśniku rukolę i kostki sera i salami.
Zwinąć naleśniki tak jak kto lubi.
Smacznego.
11 komentarze
wyglądają wspaniale
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie..a ja ie lubię rukoli..
OdpowiedzUsuńDodaj innego zielska:-)
UsuńŚwietny przepis, chętnie przetestuję nie dodając rozmarynu za którym nie przepadamy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Pewnie że tak :-)
Usuńa i owszem, owszem zrobię, bo już dawno nie było u mnie naleśników w wytrawnym wydaniu. Zazwyczaj domownicy wołają o tortilki. Dzięki za przypomnienie
OdpowiedzUsuńWspaniałe naleśniki. Uwielbiam.!!!Twoje wyglądają przepysznie:))
OdpowiedzUsuńKiedy można wpaść na naleśniczka:) ?
OdpowiedzUsuńJak bedzie nastepny wypiek bo te juz pozarte:-)
Usuńbardzo ciekawa wersja, bardzo rzadko stosuję rozmaryn w kuchni, chyba muszę spróbować w wersji z naleśnikami:)
OdpowiedzUsuńRozmaryn jest cudownym ziołem i wkładam go do potraw bardzo często a na moim parapecie gosci zawsze :-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.