Popróbujcie bo tu po wyrabianiu nie trzeba czekać na rośnięcie ciasta, ono rośnie w piekarniku.
Ciasto: ( dwa krążki średnicy 20 cm )
- 250 g mąki
- 12,5 g drożdży świeżych
- 2 łyżki cukru
- 1 małe jajo
- 1/8 szklanki oleju
- 1/4 szklanki ciepłej wody
- szczypta soli
- 3-4 łyżki pikantnego keczupu
- 100 g salami paprykowego albo chorizo
- 1/2 cukinii
- 1 szalotka
- 80 g sera brie
Każdy krążek posmarować keczupem a następnie ułożyć na nich krążki cebuli i plastry salami.
Cukinię pokroić w paski i ułożyć na salami.
Na wierzchu pokruszyć ser.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez 15 minut.
Smacznego.
4 komentarze
świetny pomysł
OdpowiedzUsuńJaka zdrowa wersja :)
OdpowiedzUsuńwygląda super :) jeszcze troszkę i też zjem takie smakołyki
OdpowiedzUsuńo fajny sposób na szybką pizzę. Mnie często odstręcza od jej zrobienia wyrabianie ciasta.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.