Troć jest gatunkiem łososia i dzięki niemu pasta jest delikatna i bardzo smaczna.
Śniadaniowa pasta z trocia.
Składniki:
Składniki:
- 3 jaja ugotowane na twardo
- wędzony dzwonek trocia - ok. 7 cm
- 1 cebula
- 5 łyżek musztardy Dijon
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- Cebulę obrać i drobno posiekać, jaja ugotować na twardo, obrać i również drobno posiekać.
- Rybę obrać ze skóry i ości i także drobno posiekać.
- Ewentualnie wszystko zmiksować lub przekręcić przez maszynkę do mięsa.
- Wszystkie posiekane składniki włożyć do miski, dodać musztardy oraz przyprawy i wymieszać.
- Podawać z pieczywem.
Przepis autorski.
4 komentarze
Uwielbiam pastę z makreli. Przyznaję, nie robiłam jeszcze z trocia...
OdpowiedzUsuńSkoro piszesz, że jest delikatny, to tak JEST!
Pozdrawiam
Troć jest rodzaju żeńskiego, więc pasta z troci, a nie z trocia!
OdpowiedzUsuńPychotka:)
OdpowiedzUsuńtej rybki jeszcze nie jadłam:) chętnie spróbuje takiej wersji pasty rybnej:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.