Koszt jednego smsa tylko 1,23 z vat.
Szczegóły TUTAJ.
Teraz pakora masala.
Pakora to indyjski sposób na warzywa w cieście.
Współpraca z firmą Skworcu zaowocowała paczuszką z przyprawami i jedną z nich jest Pakora Masala.
Indyjska mieszanka przypraw właśnie do ciasta naleśnikowego w którym smaży się warzywa.
Warzywa wychodzą dzięki temu aromatyczne i bardzo chrupiące.
Po szczegóły zapraszam na stronę Skworcu.
Składniki:
- 1 łyżka mieszanki przypraw Pakora Masala
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajo
- letnia woda do konsystencji ciasta gęstej śmietany
- olej do smażenia
- różyczki brokuła
- kawałki cukinii
- małe kawałki oscypka
Warzywa obrać i pokroić na kawałki które szybko będą się piekły - nie mogą być za duże.
Z podanych składników wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Kawałki warzyw maczać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia.
Podobnie postępujemy z kawałkami oscypka.
Upieczone kawałki osączyć z tłuszczu na ręcznikach kuchennych.
My zajadaliśmy z meksykańskim sosem guacamole bo pasował mi tu znakomicie ale można też jeść warzywa same.
Smacznego.
3 komentarze
świetnie wyglądają, pycha:)
OdpowiedzUsuńWpasowałaś się tym przepisem do dzisiejszego Dnia Indii :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię w ten sposób smażone warzywa :-) Powodzenia w konkursie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.