Zapraszam do popróbowania i podzielenia się ze mną swoją opinią.
Łosoś na fasoli Mung z trawą cytrynową i grzybami leśnymi
Składniki:
- 1 szklanka fasoli Mung
- 1 łyżka majeranku
- 350 g łososia
- 1 łyżka trawy cytrynowej Royal Brand
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego kikkoman
- sól morska
- pieprz
- 1/2 litrowy słoik grzybów pasteryzowanych w maśle
Zielona fasola Mung |
Wodę lekko osolić.
Fasola gotuje się ok. 10 minut.
Odcedzić i odstawić.
Łososia umyć i natrzeć sola morską oraz przyprószyć pieprzem.
Na dno naczynia do zapiekania wlać oliwę oraz trawę cytrynową.
Wymieszać i włożyć do naczynia łososia.
Piec go 15 minut pod przykryciem i po tym czasie polać go sosem sojowym i zapiec jeszcze 5 minut.
Temperatura pieczenia 180 stopni.
Łosoś pięknie wciągnie zapach trawy cytrynowej i jest bardzo aromatyczny.
Grzyby należy wyjąć ze słoika lub jak ktoś ma zamrożone albo świeże to je udusić na maśle.
Grzyby ze słoja podgrzać.
Na talerzu rozkładamy fasolkę, posypujemy ją majerankiem.
Na fasoli układamy grzyby i na wierzchu kładziemy łososia.
Smacznego.
Przepis dodaje do akcji:
8 komentarze
Cóż za wykwintne smaki!!!
OdpowiedzUsuńPyszności, jak miło popatrzeć a pewno jeszcze lepiej spróbować...............Pozdrawiam ciepło:-_)
OdpowiedzUsuńsuper smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam milutko:)))
sama nazwa jest już zachęcająca, fajne dobranie składników:)
OdpowiedzUsuńja już czuje zapach tego smakowitego dania:)
OdpowiedzUsuńoj mi pasuje trawa cytrynowa w rosołku taka delikatna i mmm smakowicie:)
Uwielbiam łososia a ten wygląda bajecznie...
OdpowiedzUsuńOj pycha,pycha już na samą myśl ślinka cieknie:)))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńZdrowo, bajecznie, pysznie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.