czwartek, 17 stycznia 2013

Jajecznica z gorgonzolą

W taki pochmurny zimowy dzień jak dziś to nic się nie chce, tylko zjeść i pod kocyk z ulubioną książką.
Jak wróciłam z pracy to tylko szybkie jedzonko czyli jajecznica i sprzątanie lodówki a potem odpoczynek.
                                 Jajecznica z gorgonzolą 

               Składniki:
  • 5 jaj
  • 100 g sera gorgonzola
  • 50 g salami paprykowego
  • 2 szalotki
  • 1/4 strąka czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego
  Szalotkę posiekać i zeszklić na maśle a następnie dodać do niej pokrojone w pół plasterki salami paprykowe i chwilę razem smażyć.
Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię.
Chwilę smażyć razem z  salami i szalotką.
Jaja wybić do miseczki, rozbełtać, posolić - szczyptę bo salami i ser jest słony aby nie przedobrzyć - i popieprzyć a następnie wlać na patelnię razem z pokruszonym serem gorgonzola.
Smażyć do pożądanej  konsystencji.
Smacznego.

6 komentarze

  1. Nie jadłam jeszcze jajecznicy z tym serem.

    OdpowiedzUsuń
  2. U Ciebie tak fachowo, nie dość, że pięknie to jeszcze z kaloriami.
    Obserwuję i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię to! Jajecznica dobra na każde smutki! Nawet o drugiej w nocy(testowane wczoraj polecam). Dobra jest też jajecznica z vegetą zamiast soli i pieprzu ♥

    OdpowiedzUsuń
  4. I muszę zrobić taką jajecznicę , skoro zachwalasz pewnie jest dobra, pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  5. To musi być pyszne.
    Jaja uwielbiam ale na twardo. Nie jem jajecznicy.
    Chyba, że samo białko z "siadanego"
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. U Ciebie to nawet jajecznica jest daniem królewskim:))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger