Jak wróciłam z pracy to tylko szybkie jedzonko czyli jajecznica i sprzątanie lodówki a potem odpoczynek.
Jajecznica z gorgonzolą
Składniki:
- 5 jaj
- 100 g sera gorgonzola
- 50 g salami paprykowego
- 2 szalotki
- 1/4 strąka czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła klarowanego
Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię.
Chwilę smażyć razem z salami i szalotką.
Jaja wybić do miseczki, rozbełtać, posolić - szczyptę bo salami i ser jest słony aby nie przedobrzyć - i popieprzyć a następnie wlać na patelnię razem z pokruszonym serem gorgonzola.
Smażyć do pożądanej konsystencji.
Smacznego.
6 komentarze
Nie jadłam jeszcze jajecznicy z tym serem.
OdpowiedzUsuńU Ciebie tak fachowo, nie dość, że pięknie to jeszcze z kaloriami.
OdpowiedzUsuńObserwuję i zapraszam :)
Lubię to! Jajecznica dobra na każde smutki! Nawet o drugiej w nocy(testowane wczoraj polecam). Dobra jest też jajecznica z vegetą zamiast soli i pieprzu ♥
OdpowiedzUsuńI muszę zrobić taką jajecznicę , skoro zachwalasz pewnie jest dobra, pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńJaja uwielbiam ale na twardo. Nie jem jajecznicy.
Chyba, że samo białko z "siadanego"
Pozdrawiam
U Ciebie to nawet jajecznica jest daniem królewskim:))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.