Uniwersalne danie.
Składniki:
- 100 g salami paprykowego
- 5 jaj
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
Dodać pokrojone w plastry salami i podsmaażyć.
Jaja roztrzepać w misce, posolić i dodać pieprz i jak salami się podsmaży wylać je na patelnię.
Smażyć tak długo aż brzegi ładnie się przyrumienią podnosząc brzegi frittaty tak aby jajka wpływały pod spód placka.
Posypać posiekaną bazylią.
Smacznego.
2 komentarze
super aż ślinka leci.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSuper przepis na takie uniwersalne danie:))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.