sobota, 5 stycznia 2013

Frittata z paprykowym salami

Na śniadanie znakomita, na obiad także zda egzamin, jeśli chodzi o kolację to jak najbardziej.
Uniwersalne danie.
            Składniki:
  • 100 g salami paprykowego
  • 5 jaj
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
 Cebulę pokroić w pół plasterki i podsmażyć na maśle.
Dodać pokrojone w plastry salami i podsmaażyć.
Jaja roztrzepać w misce, posolić i dodać pieprz i jak salami się podsmaży wylać je na patelnię.
Smażyć tak długo aż brzegi ładnie się przyrumienią podnosząc brzegi frittaty tak aby jajka wpływały pod spód placka.
Posypać posiekaną bazylią.
Smacznego.

2 komentarze

  1. super aż ślinka leci.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis na takie uniwersalne danie:))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger