środa, 2 stycznia 2013

Brukselka w sosie musztardowym

I znowu coś lżejszego ale kto spróbuje tej potrawy to już zostanie z nią na zawsze.
Nawet osoby które nie przepadają za brukselką będą zajadać ze smakiem.
            Składniki:
  • 300 g brukselki
  • 8 łyżek śmietany słodkiej
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • szczypta cukru
 Brukselkę ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru, odcedzić i z powrotem włożyć do garnka.
Wlać do garnka 4 łyżki śmietany i 1 łyżkę musztardy i gotować do momentu aż brukselka wchłonie cały płyn.
Czynność powtarzać do momentu aż  brukselka przestanie wchłaniać płyn - może to być 2-3 razy.
 Podawać do mięs lub jako samodzielne danie.
Smacznego.
 

3 komentarze

  1. Bardzo lubię wszelakie kapusty przyrządzane na różne sposoby:))tym chętniej wypróbuję to danie:))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. kurcze, wszyscy zachwycają się brukselką, a ja jakoś nie mogę się przekonać.. próbowałam tyle opcji, ale nigdy nic. Może zrobię kolejne podejście, teraz z twoją wersją :)
    pozdrawiam,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń
  3. tylko smakować i próbować pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger