Nawet osoby które nie przepadają za brukselką będą zajadać ze smakiem.
Składniki:
- 300 g brukselki
- 8 łyżek śmietany słodkiej
- 2 łyżki musztardy
- sól
- szczypta cukru
Wlać do garnka 4 łyżki śmietany i 1 łyżkę musztardy i gotować do momentu aż brukselka wchłonie cały płyn.
Czynność powtarzać do momentu aż brukselka przestanie wchłaniać płyn - może to być 2-3 razy.
Podawać do mięs lub jako samodzielne danie.
Smacznego.
3 komentarze
Bardzo lubię wszelakie kapusty przyrządzane na różne sposoby:))tym chętniej wypróbuję to danie:))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńkurcze, wszyscy zachwycają się brukselką, a ja jakoś nie mogę się przekonać.. próbowałam tyle opcji, ale nigdy nic. Może zrobię kolejne podejście, teraz z twoją wersją :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana :)
tylko smakować i próbować pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.