Jesiotr jest rybą drapieżną i na grzbiecie ma łuski jak smok hi hi ale łatwo można je usunąć a poza tym ma mało ości.
Na wigilijnym stole nie mogło go zabraknąć.
Spróbujcie.
Składniki:
- 1 duży jesiotr
- 1 jajo
- 2 łyżki mleka
- bułka tarta
- sól
Posolić rybę i odstawić na godzinę aby ryba wchłonęła sól.
Rozbełtać jajo, dodać mleko
i maczać dzwonka w jaju, obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.
Smacznego.
1 komentarze
Wygląda przepysznie! Zapraszamy do konkursu - do wygrania Książka z autografem Roberta Makłowicza! http://www.domowe-wypieki.blogspot.co.uk/2012/12/konkurs.html
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.