czwartek, 27 grudnia 2012

Smażony jesiotr w bułce

Jesiotra poznałam już dawno i teraz wiem że to pyszna ryba.
Jesiotr jest rybą drapieżną i na grzbiecie ma łuski jak smok hi hi ale łatwo można je usunąć a poza tym ma mało ości.
Na wigilijnym stole nie mogło go zabraknąć.
Spróbujcie.

         Składniki:
  • 1 duży jesiotr
  • 1 jajo
  • 2 łyżki mleka
  • bułka tarta
  • sól
Jesiotra sprawić i pokroić na dzwonka.
Posolić rybę i odstawić na godzinę aby ryba wchłonęła sól.
Rozbełtać jajo, dodać mleko
i maczać dzwonka w jaju, obtaczać w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Wygląda przepysznie! Zapraszamy do konkursu - do wygrania Książka z autografem Roberta Makłowicza! http://www.domowe-wypieki.blogspot.co.uk/2012/12/konkurs.html

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger