Składniki:
- 4 pomarańcze
- 500 g cukru
- 500 g wody
Przygotowanie skórki pomarańczowej:
- Owoce należy najpierw wyszorować szczoteczką do paznokci.
- Następnie obrać dzieląc owoce na ósemki.
- Ja po prostu wyfiletowałam pomarańcze.
- Pomarańcze poszły do brzucha głodnego a skórki moczyłam 24 godziny w zimnej wodzie zmieniając wodę kilka razy.
- Wodę gotujemy razem z cukrem i wkładamy do syropu skórki.
- Gotujemy tak długo aż staną się szkliste i plastyczne.
- Przekładamy je potem do słoików i używamy jak kto lubi.
- Można pokroić i użyć do keksu lub obtoczyć w cukrze albo zanurzyć w czekoladzie i użyć do deserów bądź lodów.
- Możliwości jest cała gama.
Przepis Pyza.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.