wtorek, 18 grudnia 2012

Śledzie z musztardą i żurawiną

Pyszne śledzie z musztardą robiłam Tutaj a dziś moja wariacja na temat śledzi musztardowych i też wyszło znakomicie.
Zapraszam.

      Składniki:
  • 3 płaty śledziowe
  • 50  g musztardy sarepskiej
  • 125 g małej czerwonej cebulki
  • 50 g miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 50 g oleju
  • 1/3 szklanki suszonej żurawiny
Śledzie namoczyć na godzinę w wodzie. Opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotować zalewę: pokrojoną w ósemki cebulę zalać olejem,posypać odrobiną soli i piec w piekarniku 25 minut w temp 150 stopni. Po wystudzeniu dodać ocet, miód, musztardę oraz żurawinę i wymieszać wszystko ze śledziami.
 Smacznego.

4 komentarze

  1. Faktycznie zasypujesz nas w kosmicznym tempie przepisami na śledzie.
    Zaciekawiły mnie z żurawiną.
    Wypróbuję Twój przepis.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. tego jeszcze nie jadłam.. bardzo ciekawe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger