Pyszne śledzie z musztardą robiłam Tutaj a dziś moja wariacja na temat śledzi musztardowych i też wyszło znakomicie. Zapraszam.
Składniki:
3 płaty śledziowe
50 g musztardy sarepskiej
125 g małej czerwonej cebulki
50 g miodu
1 łyżka octu winnego
50 g oleju
1/3 szklanki suszonej żurawiny
Śledzie namoczyć na godzinę w wodzie.Opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.Przygotować zalewę:pokrojoną w ósemki cebulę zalać olejem,posypać odrobiną soli i piec w piekarniku 25 minut w temp 150 stopni.Po wystudzeniu dodać ocet, miód, musztardę oraz żurawinę i wymieszać wszystko ze śledziami.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad. Anonimie-podaj swoje imię. Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych. Dziękuję i zapraszam ponownie.
Hej! Nazywam się Dorota Owczarek-Osowski. Gotuję to co lubię i piekę to co uwielbiam. Kocham kuchnię włoską i testowanie nowych produktów. Zapraszam Cię w kulinarną podróż po smakach z całego Świata. Więcej na mój temat.
4 komentarze
Faktycznie zasypujesz nas w kosmicznym tempie przepisami na śledzie.
OdpowiedzUsuńZaciekawiły mnie z żurawiną.
Wypróbuję Twój przepis.
Pozdrawiam
tego jeszcze nie jadłam.. bardzo ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńCiekawe -moze byc dobre.
OdpowiedzUsuńPolecam serdecznie, sa pyszne.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.