Przepis pochodzi z magazynu Polska Gotuje i jest to przepis Moniki Muszyńskiej.
Rożki z kiszoną kapustą.
Składniki:
- 400 g ciasta francuskiego - ja miałam gotowe
- 1 cebula
- 300 g odciśniętej kapusty kiszonej
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1 liść laurowy
- 50 ml wody
- 1 jajo
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną drobno kapustę kiszoną, kminek, liść laurowy i koncentrat pomidorowy.
Wymieszać i smażyć ok. 5 minut.
Zalać wodą i dusić jeszcze 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem do smaku i wystudzić.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 10 centymetrów.
Nakładać na kwadraty farsz kapuściany, posmarować brzeg rozkłóconym jajem i uformować trójkąty.
Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem.
Piec w temperaturze 190 C ok. 30 minut - moje upiekły się w 20 minut i nabrały złocistego koloru.
Smacznego.
2 komentarze
Witam! Gratuluję wspaniałych przepisów..Proszę o więcej świątecznych...Pozdrawiam Krystyna
OdpowiedzUsuńKrystyno w zakładce na górze strony Boże Narodzenie i Wigilia jest dużo przepisów, skorzystaj.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.