Jak już pisałam wcześniej poproszono mnie o przetestowanie 4 takich zestawów które wyszły z pod ręki Kamisa.
To jest trzecia propozycja którą testuje i muszę Wam powiedzieć że jestem pod coraz większym wrażeniem tych pomysłów ale do rzeczy.
Pikantna wołowina w winie
Składniki:
- 500 g mięsa wołowego bez kości - miałam pręgę wołową
- 100 g tłustego boczku
- 500 ml bulionu wołowego
- 250 ml czerwonego wina
- 2 marchewki
- 2 papryki czerwone
- 2 cebule
- zestaw Kulinarne Inspiracje Kamis ( czosnek, papryka, tymianek, imbir,płatki chilli )
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki
Przełożyć do garnka a na tłuszczu ze smażenia zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać do mięsa, wlać bulion, wino i gotować ok. 1,5 godziny.
Na 30 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w plasterki marchew oraz porcję czosnku i papryki z przypraw Kamisa.
Na 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w paski paprykę, tymianek i imbir.
Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody i dodać do mięsa a następnie zagotować.
Doprawić do smaku płatkami chilli - ja dodałam całą porcję i potrawa była naprawdę pikantna.
Życzę miłych wrażeń smakowych.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.