Składniki:
- galaretka pomarańczowa w 30 minut Delekty
- kilka ciastek Petit Beurre
- kilkanaście daktyli
- 2 łyżki czarnej porzeczki - miałam mrożone
- 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g każdy
- Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i do lekko przestudzonej dodać serki waniliowe a następnie wymieszać.
- Na dno pucharków układać kilka daktyli, zalać je pianką i włożyć na chwilę do lodówki bo ściąga się błyskawicznie.
- Następnie układamy owoce czarnej porzeczki znowu zalewamy masą serową.
- Na chwile do lodówki i ponownie daktyle i masa serowa.
- Dekorujemy kawałkami herbatników.
- Wkładamy do całkowitego stężenia.
Przepis autorski.
2 komentarze
Idealny deser pod warunkiem że na talerzyku obok będzie leżał kawałek keksa lub piernika ♥
OdpowiedzUsuńale fajny deser:) pycha musi być:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.