Składniki:
- 1 główka białej kapusty
- 1 czerwona papryka
- 3 duże pomidory
- 2 kostki drobiowe
- 1 łyżeczka suszu z kani
- 100 g szynki
- 1 szklanka wody
- 1/2 łyżeczki mielonych liści laurowych
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 2 łyżki skwarków wieprzowych
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- 1 łyżka przyprawy do bigosu - miałam Marsyl
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 300 g opieniek lub boczniaków czy pieczarek
- masło do smażenia grzybów
- olej do smażenia grzybów
Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Smażyć na maśle wymieszanym z olejem kilka minut.
Kapustę poszatkować drobno, zalać wodą i gotować do miękkości.
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i podsmażoną na oleju.
Grzyby, szynkę i przyprawy oraz smalec, skwarki oraz pokrojona w paski paprykę przekładamy do kapusty i gotujemy jeszcze 15 minut.
Dodajemy także obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw.
Gotujemy razem jeszcze chwilę.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.