Polecam.
Składniki:
- 1 kg średnio kwaśnej kapusty kiszonej z marchewką
- 10 kapeluszy suszonych prawdziwków i podgrzybków
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- majeranek
- 1 łyżka suszu z kani
- 1 łyżka suszu z opieniek
- 2 kostki rosołowe warzywne
- 100 g suchego łuskanego grochu
Do kapusty włożyć przyprawy oraz połamane na kawałki grzyby i gotować razem z kostkami warzywnymi podlewając wodą do miękkości kapusty.
Ja jak już wspominałam gotowałam tak kapustę przez 5 dni po 15 minut dziennie, dolewając po troszku wody aby się nie przypaliła.
Groch namoczyć na noc a rano w tej samej wodzie lekko osolonej ugotować go al dente.
Dodać groch do kapusty z grzybami.
Doprawić do smaku pieprzem, raczej nie solą bo kapusta jest dość słona i wsypać sporo majeranku - ja wsypałam dużą garść lekko rozcierając.
Kapusta gotowa do smakowania, jest pyszna.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.