Danie jest bardzo pożywne i moje ulubione oliwki mogę jeść bezkarnie.
Składniki :
- 400 g fasolki szparagowej
- 1/3 niedużego bakłażana
- sól
- cebula
- 1 łyżka oleju
- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- pieprz
- słodka papryka
- puszka pomidorów
- kilka gałązek tymianku lub 1 łyżeczka suszonego
- 2-3 łodyżki cząbru lub 1/2 łyżeczki suszonego
- 150 g czarnych oliwek
- 150 g twarogu tłustego - w oryginale ser owczy
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i mięso mielone przesmażyć na oleju razem z pokrojonym w kostkę bakłażanem przez 4-5 minut.
Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Dodać pomidory, 5 łyżek wody i gotować 5-7 minut.
Zioła posiekać, fasolkę pokroić drobniej.
Zioła, fasolkę i oliwki wmieszać do mięsa.
Posypać pokruszonym serem twarogowym.
Podawać z chlebem.
Smacznego.
Przepis kuchni greckiej.
Polub MMCz na FB [ klik ]
1 komentarze
Ciekawy przepis. Muszę spróbować, tylko bez bakłażana, bo nie przepadam za nim.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.