Choć czasami jeszcze używam cukru wanilinowego.
Wanilia jest bardzo drogą przyprawą i jeśli tylko możecie to zróbcie sobie ten cukier a wypieki nabiorą niepowtarzalnego smaku i aromatu a cukier w rezultacie wychodzi dużo taniej.
Potrzeba:
- 100 g cukru drobnego do wypieków
- 2 laski wanilii
Wraz z rozciętymi laskami wkładamy wanilię do słoika i zasypujemy cukrem.
Czekamy minimum 2 tygodnie i cukier waniliowy gotowy.
Smacznego.
3 komentarze
Świetny pomysł z tym cukrem :)
OdpowiedzUsuńSerdeczności :)
Jaki fajny pomysł! na pewno spróbuję:)
OdpowiedzUsuńteż tak robię cukier waniliowy, jest dużo bardziej aromatyczny i zdrowszy:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.