Składniki:
- 80 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo
- 200 g czerwonej fasoli
- 100 g sera żółtego
- 50 g liści świeżego szpinaku baby
- 1 gruszka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka ziół do sałatek specialite z modrakiem
- sól
- pieprz
Ser żółty kroimy w kostkę ok. 1,5 centymetrową.
Chorizo kroimy w cieniutkie plastry.
Fasolę osączamy z zalewy.
Liście szpinaku pozbawiamy łodyżek.
Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem.
Jeszcze raz mieszamy i gotowe.
Smacznego.
1 komentarze
Tak jeszcze szpinaku nie jadłam:) Wygląda zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.