Oleofarm jest firmą skoncentrowaną na badaniach, produkcji oraz sprzedaży wysokiej jakości suplementów diety, surowców farmaceutycznych jak również zdrowej żywności w tym olejów zimno tłoczonych.
Oleofarm Fabryka Zdrowia jest prężnie rozwijającą się firmą z polskim kapitałem.
Jednym z olei które otrzymałam jest olej z orzechów włoskich.
Tak firma pisze o oleju:
Olej nasz powstaje ze starannie wyselekcjonowanych podprażanych orzechów włoskich. Dzięki temu charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem oraz subtelnym zapachem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno.
Moja sałatka zyskała na wartości dzięki temu olejowi.
Zapraszam serdecznie:
Sałatka z roszponki, granatu i winogron
Składniki:
- 50 g roszponki
- 50 g salami paprykowego
- 100 g sera brie
- 8 winogron różowych
- pestki z 1/2 granatu
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 4 łyżeczki soku z pomarańczy
- 1,5 łyżeczki oleju z orzechów włoskich
- 1 łyżeczka miodu faceliowego
- sól
- pieprz
Kiełbasę pokroić w cieniutkie plastry.
Roszponkę umyć i osuszyć.
Z granatu wydrążyć pestki.
Ser pokroić w kostkę.
Kulki winogrona po umyciu i osuszeniu należy poprzekrawać na połówki i wyjąć pestki.
Orzechy włoskie posiekać.
Zrobić dressing : wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku solą - szczypta - i pieprzem - na czubku łyżeczki.
Na talerzu układamy roszponkę a na niej plastry salami.
Posypujemy serem, winogronami i pestkami granatu.
Polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy orzechami.
Zostawiamy sałatkę na 10 minut a nastepnie należy delikatnie przemieszać składniki.
Dość aromatyczny olej z orzechów włoskich nadał sałatce jedyny i niepowtarzalny smak.
Smacznego.
4 komentarze
Myślę, że byłaby jeszcze lepsza gdybyś podsmażyła salami. Robiłam tak i efekt był na prawdę smaczny :) choć użyłam chorizo.
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem zapachu i smaku tego oleju- chyba się skuszę
http://kuchnianatalii.blogspot.com/
Wersje z taka podsmażona salami tez juz robiłam i jest pycha :-)
UsuńLubię tę markę olejów, często kupuję z pestek dyni czasem sezamowy.
OdpowiedzUsuńTo bardzo elegancka sałatka:)))i pysznie wygląda:))))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.