Składniki:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 100 g szpinaku - miałam świeży
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- sól czosnkowa
- szczypta jarzynki
- olej do smażenia
Filety z kurczaka rozbić delikatnie i oprószyć jarzynką.
Szpinak posiekać dość drobno, czosnek posiekać i podsmażyć na oleju.
Do czosnku dołożyć szpinak i smażyć ok. 5-8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
Na rozbitych filetach układać farsz szpinakowy i zwinąć mięso w roladkę.
Można pospinać wykałaczką.
Oprószyć roladki solą czosnkowa.
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiany kolor.
Podawać z ulubioną surówką.
Smacznego.
3 komentarze
Robię podobne tylko do szpinaku dodaję mozarelli:)
OdpowiedzUsuńAch te Twoje pyszności,bardzo lubię do Ciebie zaglądać bo ciągle coś pysznego:))roladki wyglądają smacznie:))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMusi być bardzo dobre. Uwielbiam szpinak pod każda postacia. :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.