Kocham wszystkie ryby ale pstrąg jest numer jeden.
Dziś nadziałam go trochę i za kratami go udusiłam.
Zapraszam.
Składniki:
- 2 pstrągi tęczowe - tusze
- 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- przyprawa do ryb - ja użyłam Marsyl
- 1/2 strąka papryki konserwowej
Pstrąga oczyścić i natrzeć w środku i na wierzchu przyprawą do ryb.
Do środka każdej tuszki wkładamy kilka wiórek masła oraz pokrojona w paski paprykę konserwową oraz gałązki koperku.
Na wierzchu rybę obkładamy gałązkami koperku.
Ryby wkładamy między kratki do grillowania ryb i skrapiamy olejem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut.
Po 15 minutach kratki przekręcamy dołem do góry i ponownie skrapiamy olejem.
Po 30 minutach ryba pachnie w całym domku.
Zamiast cytryny w tym przypadku podałam paprykę konserwową, dla mnie pasowała idealnie.
Smacznego.
2 komentarze
Też jestem smakoszem ryb:))a tą przyrządza się szybko i łatwo i wygląda pysznie:)))Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam pstrąga! Chociaż wolę z pietruszką i masełkiem niż z koperkiem ;)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.