niedziela, 11 listopada 2012

Pierogi swojskie Bacówka.

To kolejny produkt Bacówka Towary Tradycyjne.
Pierogi zazwyczaj robię sama ale te z Bacówki są warte spróbowania.
Są nietypowe bo: mają bardzo oryginalne nadzienie a mianowicie :
Są nadziane kiełbasą Swoja i ziemniakami.
Tak tak dobrze czytacie, właśnie te produkty są w nadzieniu. 
Pierogi swojskie otrzymały nagrodę Doceń polskie 2012.

To o pierogach:
Dla nas jak i dla naszego Klienta ważny jest niepowtarzalny smak oraz najwyższa jakość, dlatego tym co nas wyróżnia spośród innych producentów pierogów to, to że nasze wyroby są wykonywane ręcznie przez co możemy pozwolić sobie na stosowanie tradycyjnej receptury, która charakteryzuje się delikatnym ciastem i tradycyjnym, domowym nadzieniem.
Dbając o zdrowie nas wszystkich, nasze produkty nie zawierają konserwantów.
Pierogi swojskie - w tradycyjnym cieście połączenie ziemniaków i kiełbasy Swojej... poezja smaków.
W skład nadzienia pierogów wchodzi 21% kiełbasy Swoja oraz 21 % ziemniaków a reszta to naturalne przyprawy, cebula i olej.

              Składniki mojego dania:
  • pierogi swojskie z Bacówki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki skwarków wieprzowych
  • 1 łyżka oleju
  • 2-3 łyżki wody


 Na patelni rozgrzać olej i ułożyć na niej pierogi.
Podlać 2-3 łyżkami wody i przykryć patelkę na ok.5 minut. 
Po tym czasie zdjąć pokrywę i pozwolić odparować wodzie i pierogi pięknie się zarumienią.
Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać smalec i smażyć na nim cebulkę, dodac skawarki i polać cebulką pierogi.

  Życzę wspaniałych wrażeń smakowych.
Smacznego. 

5 komentarze

  1. Ślinka cieknie,mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. aż zrobiłam się głodna :)
    a to są jakieś regionalne wyroby? ja u nas nie widziałam takich.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To są produkty Bacówka Towary Regionalne a tu znajdziesz wykaz sklepów gdzie można je kupić:
      http://bacowkatowary.pl/pl/

      Usuń
  3. Dupa a nie przepis..Przepis zawierać powinien krok po kroku,od zrobenia ciasta,po dokładny farsz,a bie jak je okraszać ...To wie każda nawet początkujaca kobietka:-))Miła Pani bez urazy dokładniej proszę. Bo z tego przepisu moja rodzina była głodna. Olga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miła Olgo bez urazy ale czytaj ze zrozumieniem.
      To nie jest przepis na pierogi tylko testowanie gotowego produktu jakim są pierogi swojskie Bacówki.
      A w poście jest moja wersja podania pierogów.
      Jeśli masz ochotę na pierogi krok po kroku to zapraszam tutaj:
      http://doowa.blogspot.com/2012/11/pierogi-ze-szpinakiem-w-sosie-z-kurek.html
      Pozdrawiam

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger