wtorek, 13 listopada 2012

Pasztet z dziczyzny

Pasztet z dziczyzny to kolejny wyrób Bacówka Towary Tradycyjne który miałam przyjemność testować.
Tak tak przyjemność gdyż wszystkie produkty które otrzymałam do testowania są najwyższej jakości i po otworzeniu każdej paczuszki rozchodzi sie bardzo przyjemny dla nosa aromat przypraw i świeżych ziół.
Tak też było z pasztetem z dziczyzny.
Pyszny, aromatyczny, samo zdrowe mięsko.

 Pasztet jest zdobywcą nagrody:
  "PERŁA 2012" Nasze Kulinarne Dziedzictwo–Smaki Regionów - Produkt Regionalny 
 W skład pasztetu wchodzi:
51% dziczyzny, 35% mięsa wieprzowego, rosół, przyprawy naturalne, bułka weka i jaja w proszku.
 Tak Bacówka pisze o swoim pasztecie:
 Pasztet z Dziczyzny - Szlachetny „Pasztet z dziczyzny” klasy Premium. 
To prawdziwa symfonia zmysłów dla wszystkich koneserów wyrazistego smaku. 
Doskonała i aromatyczna kompozycja smaku. 
Prawdziwy „Pasztet z dziczyzny”, doprawiony świeżymi ziołami i suszonymi grzybami, przeniesie Państwa na nieskalane cywilizacją tereny łowieckie. 
Doskonale komponuje się z czerwonym, wytrawnym winem. 
Bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków chemicznych czy ulepszaczy.
A teraz moje propozycje wykorzystania pasztetu:
1. Oczywiście do świeżego chlebka, ogóreczka czy pomidorka.
Takie sniadanko to poezja smaku.
2.Szaszłyki z pasztetem.
Pyszne i aromatyczne, kolorowe danie. 

         Składniki:
  • plastry pasztetu z dziczyzny Bacówka
  • czerwona papryka konserwowa
  • ogórki z curry
  • zielone oliwki

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i nadziewamy na patyczki do grillowania.
Podajemy z pieczywem i ulubioną herbatą.

Następny do testowania czeka odświętny pasztet z żurawiną, juz sie nie mogę doczekać.
Recenzja wkrótce.
Smacznego.   

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger