Dziś tak dość tradycyjnie grzyby mieszane: prawdziwki i podgrzybki z jajami.
Pyszne danie, polecam.
- 300 g mieszanych grzybów leśnych świeżych lub mrożonych
- 1 duża cebula
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 jaja
- 1 łyżka śmietany słodkiej 36 %
- sól
- pieprz
- Grzyby oczyścić, umyć i pokroić na kawałki.
- Cebulę pokroić w pół plastry i podsmażyć na oliwie na zloty kolor, dodać pokrojone grzyby i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.
- Jaja roztrzepać ze śmietaną, dodać sól i pieprz i wlać na gorącą patelnię.
- Usmażyć jaja do ulubionej konsystencji.
- Do usmażonej masy dodać 1 łyżkę oleju sezamowego i dobrze wymieszać.
Smacznego.
Przepis własny.
7 komentarze
ja mam ochotę na grzyby, chodzą za mną już długo długo..uwielbiam!
OdpowiedzUsuńEch..zima już, a tu zapachniało grzybami. Pysznie.
OdpowiedzUsuńAle to musiało być smaczne.:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie przygotowałam takie na jutro na obiad,chciałam podać je z kaszą gryczaną,ale córka woli z makaronem
OdpowiedzUsuńSuper że masz grzyby i przepis Ci przypadł do gustu.
UsuńUwielbiam to połączenie! Z niecierpliwością czekam na sezon grzybowy. :)
OdpowiedzUsuńOby był w tym roku dobry sezon na grzyby bo jak będzie susza to mało grzybów będzie. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.