Kotlety dzięki kaszy kuskus są lekkie i fajnie się lepią.
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 1 łyżeczka przyprawy specialite Kamis - suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
- 2 żółtka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka świeżego posikanego tymianku
- kilka listków posiekanej bazylii
- sól
- pieprz
- 1/2 strąka żółtej papryki
- 2 łyżki startego żółtego sera
Paprykę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wraz z ostudzoną kaszą włożyć do miski i wyrobić z nich jednolitą masę z której formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Podawać z sosami i surówką.
Smacznego.
4 komentarze
Bardzo fajny pomysł na te kotleciki;)
OdpowiedzUsuńAle smacznie wyglądają,chętnie wypróbuje:)))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSmaczności:))
OdpowiedzUsuńWitaj Doroto!
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na kotleciki.
Czas go wypróbować!
Pozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.