Jabłuszka wyszły pyszne i zrobię je jeszcze nie raz.
Składniki cytuję za Ewą:
- 1,5 kg jabłek - obranych i pokrojonych na kawałki
- 1 duży granat
- 1 szklanka cukru
Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut.
Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści.
Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać.
Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków.
Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem.
Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.
Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści.
Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać.
Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków.
Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem.
Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.
Smacznego.
5 komentarze
Świetne połączenie! Akurat mam granaty w domu ;)Zrobię jak tylko zwolnią mi się słoiki
OdpowiedzUsuń..hmmm...to może być ciekawy smak...:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ola:)
musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńNie cierpię granatów ;p
OdpowiedzUsuńO, warto zrobić. Granaty szybko się skończą. Te z chłodni nie są już takie pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.