Ja wiem że gotowców nie każdy lubi używać ale jeśli chodzi o przyprawy Kotanyi to nawet mieszanki smakują wybornie.
Kupiłam przyprawy z serii Secrets of the orient i jestem pod wrażeniem.
Dziś przedstawię danie z użyciem Cairo Shoarma - mieszanki przypraw do kuchni egipskiej.
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 op mieszanki przypraw Cairo Shoarma Kotanyi
- 1 łyżka mąki
- 1 - 3 łyżki oleju
- Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w paski.
- Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące.
- Pokrojoną cebulę podsmażyć z mięsem na gorącym oleju.
- Dodać opakowanie przypraw Cairo Shoarma i wszystko razem dobrze wymieszać.
- Dodać pozostałe składniki, zalać 100 ml wody i dusić pod przykryciem 10 minut.
Smacznego.
6 komentarze
Jadłam w "Cleopatrze" u nas i bardzo mi to smakowało. Znalazłam przepis na to u Margarytki na jej starym blogu. Ona tam skomponowała własną mieszankę ziół i bardzo jestem ciekawa smaku. Będę robić w sobotę. Smacznego i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńcudownie wygląda! Na pewno kupię i wypróbuję :) ahhh
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda!:) Wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Na pewno wypróbuje!
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie,zrobię zapewne:)
OdpowiedzUsuńs.
Ciekawy przepis. Przyznaję, nie jadłam tego w Egipcie.Widzisz, ja w żadnym arabskim kraju nie jem mięsa, ani serów. Przez ten okres jem warzywa, owoce, i przepyszne ciastka , ciasta( nie mylić torty)
OdpowiedzUsuńLubię kuchnię orientalną przygotowaną przez siebie.
Pozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.