środa, 7 listopada 2012

Egipska Shoarma

Bardzo pyszne danie.
Ja wiem że gotowców nie każdy lubi używać ale jeśli chodzi o przyprawy Kotanyi to nawet mieszanki smakują wybornie.
Kupiłam przyprawy z serii Secrets of the orient i jestem pod wrażeniem.
Dziś przedstawię danie z użyciem Cairo Shoarma - mieszanki przypraw do kuchni egipskiej.


Składniki:
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 op mieszanki przypraw Cairo Shoarma Kotanyi
  • 1 łyżka mąki
  • 1 - 3 łyżki oleju
Przygotowanie dania:
  • Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w paski.
  • Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące.
  • Pokrojoną cebulę podsmażyć z mięsem na gorącym oleju.
  • Dodać opakowanie przypraw Cairo Shoarma i wszystko razem dobrze wymieszać.
  • Dodać pozostałe składniki, zalać 100 ml wody i dusić pod przykryciem 10 minut.
Danie podałam z ryżem i szybką sałatką.
Smacznego.

6 komentarze

  1. Jadłam w "Cleopatrze" u nas i bardzo mi to smakowało. Znalazłam przepis na to u Margarytki na jej starym blogu. Ona tam skomponowała własną mieszankę ziół i bardzo jestem ciekawa smaku. Będę robić w sobotę. Smacznego i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. cudownie wygląda! Na pewno kupię i wypróbuję :) ahhh

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda!:) Wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie! Na pewno wypróbuje!

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda smakowicie,zrobię zapewne:)
    s.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy przepis. Przyznaję, nie jadłam tego w Egipcie.Widzisz, ja w żadnym arabskim kraju nie jem mięsa, ani serów. Przez ten okres jem warzywa, owoce, i przepyszne ciastka , ciasta( nie mylić torty)
    Lubię kuchnię orientalną przygotowaną przez siebie.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger