Polecam, bo jest przepyszna do mięska.
Słodko - kwaśna dynia.
Składniki:
Przygotowanie:
Składniki:
- 2000 g obranej dyni
- 1 szklanka octu 10 %
- 15 - 16 goździków
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 laski kory cynamonu
- 10 - 15 łyżek cukru
- 6 szklanek wody
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Dynię obrać i pokroić w kostkę.
- Zagotować zalewę - ( wodę z octem i cukrem )i wrzucić do niej kostki dyni.
- Gotować 5 - 8 minut.
- Dodać wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 5 minut.
- Dynię nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.