piątek, 30 listopada 2012

Dynia słodko - kwaśna

Jako że sezon dyniowy wciąż trwa, dziś dynia słodko - kwaśna w bardzo aromatycznej zalewie.
Polecam, bo jest przepyszna do mięska.
Słodko - kwaśna dynia.


Składniki:
  • 2000 g obranej dyni
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 15 - 16 goździków
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 laski kory cynamonu
  • 10 - 15 łyżek cukru
  • 6 szklanek wody
  • sól do smaku

Przygotowanie:
  • Dynię obrać i pokroić w kostkę.
  • Zagotować zalewę - ( wodę z octem i cukrem )i wrzucić do niej kostki dyni.
  • Gotować 5 - 8 minut.
  • Dodać wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 5 minut.
  • Dynię nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger