Zaskoczona smakiem - nie.
Po kilku przetestowanych produktach Bacówki już nie jestem zaskoczona że wyrób jest zdrowy i pyszny.
W tym wypadku również wiem co jem.
W skład pasztetu wchodzi bowiem: 55% mięsa wieprzowego, 10% wątroby wieprzowej, 10 % żurawiny, 5 % bułki weka, 5 % cebuli, 4 % przypraw naturalnych, 1 % jajko suszone.
Pasztet z żurawina jest zdobywcą nagród:
AGRO POLSKA i AGRO POLAND-EURO QUALITY 2012
A tak piesze Bacówka o pasztecie:
Pasztet odświętny z żurawiną - Nasz wyśmienity pasztet jest propozycją dla poszukiwaczy nowych, wykwintnych smaków.
Aromatyczne połączenie kawałków mięsa z żurawiną wzbogaci menu Twojego domu.
Najlepiej prezentuje się w towarzystwie serów i czerwonego wina.
Bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków chemicznych czy ulepszaczy.
A teraz czas na moją dość nietypową propozycję.
Czemu nietypową ? pierwszy raz smażyłam pasztet i wiecie co? będę to robiła częściej bo wyszło znakomicie.
Chrupiąca skórka i miękki środek,pycha.
Chrupiące kąski z pasztetu
Składniki:
- pasztet z żurawiną
- 1 jajo
- 2 łyżki mleka
- bułka tarta
Jajo roztrzepać z mlekiem i maczać w nim kawałki pasztetu a następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Przekąska jest przepyszna.
Podawać z pieczywem i warzywami.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.