Zwykłych schabowych z kani można mieć już dość więc tą porcję ususzyłam.
Potem dodam do sosów i zup aby wzbogacić ich smak i aromat.
Składniki:
- kapelusze kani
- suszarka do grzybów
- moździerz
Suszyć tak długo aby kapelusze kruszyły się w dłoniach.
Wtedy przekładamy do moździerza i tłuczemy na proszek.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku aby proszek nie wciągał wilgoci z powietrza.
Doskonale się nadaje do sosów i zup - sposób sprawdzony od lat.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
Nigdy nie suszyłam kani.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.